Australian avoimet 2020: Jelena Ostapenko voittaa Ludmilla Samsonovan

2020 Australian avoimet päivä - 2

Jelena Ostapenko voitti helpon voiton, kauden ensimmäisen, Australian avoimissa tiistaina. Latvialainen ryntäsi varhain ennen kuin pidätti karsinnan Ludmilla Samsonovan 6-1, 6-4 tuomioistuimessa 5 Melbourne Parkissa. Voitto antoi 22-vuotiaalle syyn olla onnellinen vaikean vuoden 2020 alun jälkeen.

Molemmat tapasivat ensimmäisen kerran, kun venäläinen esiintyi ensimmäisen kerran. Kun hän taisteli kilpailun kautta, latvialainen vastustajansa vastusti pysäyttämättömiä tunteita. Hänen kärsimänsä henkilökohtainen menetys piti hänet poissa toiminnasta, mutta hän saapui Australiaan valmiina aloittamaan vahvan kauden 2020.

Taitotesti tapahtui ensimmäisessä pelissä, jossa Samsonova haastoi latvian voittamaan 40–15-alijäämän. Entinen Ranskan avointen mestari vei voiton ja pääsi kuuden tauon kattavaan kaksintaisteluun ennen kuin pidettiin serve. Hän otti seuraavat kaksi peliä ennen karsinnan pääsyä laudalle. Se oli yksinäinen voitto, joka edusti Samsonovaa, sillä Ostapenko kantoi paljon itseluottamusta ja voimaa päästä läpi avauserän 35 minuutissa.

Toinen oli köydenveto, jossa jokainen pelaaja laittoi parhaansa kentälle. Sekä Ostapenko että Samsonova tekivät maalin rakkauteen. He jatkoivat syöttöhyökkäyksiä kahdeksan ottelun ajan, kunnes latvialaisen avainkatko tuli yhdeksänneksi ja palasi 0-40: sta 5-4-johtoon. Palvelu kädessä 22-vuotias teki päivän viimeisen palveluksensa ja saavutti kolminkertaisen ottelupisteen ja laittoi Samsonovan pois 1 tunnissa ja 15 minuutissa.

Ostapenko onnistui pitämään tuplavirheet minimissään ja tehnyt vain kolme ottelussa, kun taas hänen vastustajansa erehtyi monta kertaa toisessa servossa ja paluu. Venäläinen voitti 68-47 ja teki 24 pakottamatonta virhettä, jotka antoivat Ostapenkolle mahdollisuuden paeta ottelun kanssa. Kun toinen kierros on saavutettu, hän kohtaa Belinda Bencicin, joka onnistui suorien voittojen päivänä.