Davis Cup: Saksa, Tšekki tasoitti avauspäivänä 1-1

Philipp Kohlschreiber juhli voittoaan

Philipp Kohlschreiber ylivoimainen Lukas Rosol ennen viidessä sarjassa Thomas Berdych tasoitettiin kovalla ansaitulla viiden erän voitolla nuorta vastaan Aleksanteri Zverev , klo Davis Cup ensimmäisen kierroksen kohtaaminen Hannoverissa.

Saksan ykkönen Philipp Kohlschreiber tarttui avajaisiin isännöitsijöille perjantaina, kun hän oli pelannut viiden erän (3-6, 6-3, 6-4, 2-6, 6-3) 2 tunnissa 57 minuutissa Lukas Rosolia vastaan. Se on Kohlschreiberin viides voitto kuudessa yhteenotossa Rosolin kanssa, kertoo Xinhua.

Rosol sai hyvän alun tiellä ja 4500 katsojan edessä, kun tšekki kiersi ensimmäisen erän 6-3 13 voittajan ja 13 Kohlschreiberin pakottamattoman virheen ansiosta.

Saksalainen otti jalansijan toiseen erään ja varmisti tauon 4-3 tasoittaa sarjassa 6-3. Kohlschreiber sai vauhtia ja sulki kolmannen erän 6-4, ennen kuin Rosol taisteli neljännessä (6-2) pakottaakseen maailman nro 30 päättäjään.

Philipp Kohlschreiber asetti voiton epäilemättä tauon jälkeen tilanteessa 4-3 ja vei 6-3 ja johti 1-0 Tshekkiä vastaan.

Thomas Berdych tasoittaa sen Tsekin tasavallan osalta

Tšekki tasoitti ottelun avauspäivän toisessa pelissä 1-1, kun tšekkiläinen Thomas Berdych voitti joustavan Alexander Zverevin viidessä erässä (6-7, 6-1, 6-4, 6-7, 4-6) 4 tunnin 20 minuutin kuluttua.

18-vuotias saksalainen debyytti antoi Berdychille vaikeita aikoja, mutta kaikesta huolimatta maailman nro 7 varmisti ensimmäisen erän tasapelissä (6-8) 69 minuutin jälkeen. Zverev ei vaikuttunut ja pomppasi takaisin voitettuaan toisen ja kolmannen erän (6-1, 6-4).

Berdych osoitti taitonsa ja kokemuksensa vastatessaan kahdella suoralla sarjalla (7-6, 6-4). Erityisesti Berdychin virheetön syöttö neljännessä ja viidennessä erässä kiersi tšekin 49. voiton joukkueiden kilpailussa.

- Tämä oli kova ottelu loistavaa pelaajaa vastaan. Saksa voi olla ylpeä siitä, että hänellä on Alexander. Se on hänelle vaikea tappio, mutta näen hänen edessään valoisan tulevaisuuden. Se oli minulle vaikeaa, mutta taistelin loppuun asti ja se kannatti, Berdych sanoi.

Saksa kohtaa lauantaina joukkueen kaksinpelissä parhaan Tsekin tasavallan, ennen kuin kaksi singleä päättää ensimmäisen kierroksen sunnuntaina.